det är att leka med eld, när du drar upp det här igen

Studenten är förbi, jag har hunnit vara ledig och umgåtts med fantastiska människor och jag har även börjat jobba. Det känns fint! Jag kommer trivas i sommar, jobbar med härliga människor och har ett jobb jag tycker om, ett jobb jag tycker är kul. Det är guldvärt i mina ögon! Idag har jag iallafall en ledig dag, och ska snart bege mig in till stan. Edija tvingar med mig, (eller, jag var väl inte sådär jättesvår att övertala kanske..), på klänningsjakt! Men in till stan ska jag iallafall och umgås med en människa som jag vet kan få mig på bättre tankar och på bättre humör. Jag har drömt en extreeeemt jobbig och verklig dröm inatt, så vaknade på helt fel sida. Så sur och ledsen. Men jag vet att Edija kan pigga upp mig, duso!


never regret something that once made you smile

Samma dag som vi började trean skrev jag på facebook hur många dagar det var kvar tills vi skulle ta studenten, något på 300 var det. När vi kom tillbaka efter jullovet pratade alla om att nu är det bara slutspurten, det kommer gå så fort. När de satte upp nedräkningsblocket i skolan stod det 100 dagar kvar. Vi satt och pratade om att det kändes som en evighet.
Nedräkningen har pågått länge. Imorgon tar den slut. Imorgon får vi äntligen stå på trappan med våra vita mössor och sjunga studentsången och skrika "för vi har tagit studenten, fy fan va vi är bra". Det pirrar i magen när jag skriver det, när jag tänker på det. Det börjar gå upp för mig nu att det är imorgon det gäller, imorgon händer det som vi pratat om så länge. Det är helt sinnesjukt. Imorgon slutar jag gymnasiet, imorgon tar mina tretton år i skolan slut. Imorgon börjar vuxenlivet. Det är spännande, förvirrande, roligt, sorgligt och helt jäkla sjukt. De här tre åren på gymnasiet har gått så galet fort..

Jag har utvecklats något otroligt som människa under de här tre åren och jag har träffat underbara människor som har fått mig att växa. Jag har gått från att vara en blyg tjej som aldrig räckte upp handen och som alltid var rädd för vad alla skulle tycka, till en tjej som, fortfarande är blyg, men som står för vad hon tycker och tänker, som vågar mer. Jag har hittat mig själv med hjälp utav de fantastiska människor jag mött de senaste tre åren. Jag kan inte fatta att allting tar slut imorgon, det låter så hårt och sorgligt att säga så. Men alla försvinner åt olika håll.

Allting har inte varit på topp hela gymnasietiden, men det finns ändå stunder man kommer att sakna något extremt. Mest av allting kommer jag sakna att ha någonstans att gå till, okej att man kommer plugga vidare eller börja jobba, men det kommer inte vara samma sak. Jag kommer sakna bara att vara. Så många timmar vi har spenderat i caféterian, bara suttit där, pratat om allt och inget, skrattat åt allt och inget, tjaffsat om allt och inget, bara suttit och fördrivit tiden. Jag kommer sakna att höra alla lärares tjat om att vi ska ta ner fötterna från bordet när de går förbi och att de sedan åker upp på bordet igen så fort de har gått. Jag kommer sakna att höra Edija leka mamma. Jag kommer sakna att Denis smyger upp bakom och kittlar mig, och sen ser dönöjd ut för att han lyckades kittla mig. Jag kommer sakna alla taskiga kommentarer vi slänger emot varandra. Jag kommer sakna höra "äsch, vad vet du, du är från sörping, du bor på landet". Jag kommer sakna att höra killarna trackassera varandra för allt och inget. Jag kommer sakna att skratta tillsammans med alla underbara människor. Jag kommer sakna att komma till en trygg plats och umgås med människor som får mig att känna mig trygg.
 
Jag kommer sakna alla de människorna som gör det värt att gå till skolan, som gör mig glad när jag är sur, som gör mig glad när jag är ledsen, som kommer fram och kramar en spontant bara för att. Jag kommer sakna alla som har gjort de här tre åren till något speciellt, alla dem som fått mig att stå ut när jag mest velat ge upp.

Jag har kämpat de här tre åren, jag har varit glad, jag har varit ledsen, jag har trott att jag aldrig kommer komma fram till den här dagen. Men här är jag. Och jag har överlevt.
Imorgon tar jag studenten. Fy fan va jag är bra! 

       


för vi ska ta studenten, fy fan va vi är bra

Igår bjöd min bror mig på jordgubbstårta för att jag är så jävla bra, och för att han är så jävla bra. Idag har den efterlängtade mössan tagit plats på mitt huvud samtidigt som vi försökte oss på att sjunga studentsången. Poängjakten har börjat och klassen har ätit middag tillsammans. Ikväll startar vi studentveckan med förfest hos Beccs och sedan utgång. Kommer bli awesome! Det är inte snart längre, snart är idag, snart är nu. Längtan är nästintill över. Livet är fint, så jävla fint. Jag mår bra och ikväll ska jag dansa hela natten med mina underbara vänner!

don't stop this

Vilken underbart jäkla bra dag jag har haft idag, awesome. Jag & Therese åkte in till stan tidigt, fixade en present och hämtade även studentbandet. Nu är det på plats, galet va nära allting är nu! Onsdag, onsdag, onsdag! Sen bestämde vi oss för att det var poolhäng som gällde resten utav dagen. Så vi har badat, solat, ätit jordgubbar & chokladbollar, varit barn på nytt, tränat på studentsången och bara njutit. Uppskattat livet! Såna här latdagar är underskattade! Nu är jag hemma igen, ska ta en dusch och fixa naglarna. Sen blir det nog sängen och sova tidigt. Skola imorgon, sista ordentliga skoldagen på gymnasiet. Jag kan inte förstå, vill inte förstå, men kan mest inte. Snart är det slut, allt slit är över. Galet, helt jävla galet.








Studentbalen 2011, once in a life time experience














































and her mother called her the proom queen

Igår var det bal. Då kände jag mig stor kan jag lova. Men fint var det, åh va fina vi var! Jag hade lätt kvällens bästa dejt som körde fina komplimanger till mig hela kvällen. "vill du ha socker?" "naej, jag har ju dig". Bästa Elvisa! Vi började kvällen med lite mys ute hos Stina i Eksund, jordgubbar, rosévin, skratt och en hel del fotografering. Sen for vi mot balen, dryck, mingel, god mat, skratt, en hel del fotografering, vals osv. Fin kväll var det iallafall, ingen tvekan om saken! Dock tunnades folkmassan ur rätt fort tyckte jag, så vi drog oss med emot krogen istället. Dansa i balklänning var inte någon höjdare kanske. Men det var en bra kväll iallafall. En galen kväll. Va jag har skrattade alltså. Herregud. En bra kväll, en oförglömlig kväll!


let me tell you about this girl

Att se gymnasieungdomar bete sig så respektlöst och barnsligt som på gymnasieslaget idag var fan pinsamt. Förstår inte hur folkt tänker, det är en lek? En rolig grej! Inte ett spel på liv och död. Herregud. Men överlevde gjorde vi ju ändå. Jag har spenderat kvällen tillsammans med Lovisa, en promenad. Det var på tiden! Himla trevligt var det iallafall. Nu verkar alla vara lite sådär lagom onyktra och påväg mot krogen, medan jag sitter i soffan framför tv:n. Jag är dösugen på att gå ut och är skapligt avundsjuk på alla som är ute. Men, jag ska jobba imorgon och är sinnes trött. Så smartast att stanna hemma.. Men nästa vecka, då jäklar. Om exakt en vecka, 7 dagar, 168 timmar, står jag på dansgolvet med min vita mössa på huvudet och dansar som aldrig förr. Vilken lycka!

RSS 2.0